top of page

SHGM PİLOT İNGİLİZCE DİL SINAVI

Akademi Havacılık TR.ELP.03-1.jpg

ICAO LEVEL SINAVI HAZIRLIK SEMİNERLERİ

 

ANTALYA için;

Oryantasyon Semineri

Level Exam Preparation Seminar

1 Gün-8 Saat/1 Day-8 Hours

Max 12 Kişilik Gruplar

Groups of Maximum 12 Attendees

1000 TL + KDV/TAX (1180 TL)

Kısa Program-1

Short Term Programme-1

2 Gün-10 Saat/2 Days-10 Hours

Max 12 Kişilik Gruplar

Groups of Maximum 12 Attendees 

1500 TL + KDV/TAX (1770 TL)

Kısa Program-2

Short Term Programme-2

3 Gün-15 Saat/3 Days-15 Hours

Max 12 Kişilik Gruplar

Groups of Maximum 12 Attendees 

2000 TL + KDV/TAX (2360 TL)

Uzun Program-1

Long Term Programme-1

6 Gün-30 Saat/6 Days-30 Hours

(2 Gün Genel İngilizce, 4 Gün Oryantasyon) 

(2 Days General English, 4 Days Orientation)

Max 12 Kişilik Gruplar

Groups of Maximum 12 Attendees 

3500 TL + KDV/TAX (4130 TL)

Uzun Program-2

Long Term Programme-2

8 Gün-40 Saat/8 Days-40 Hours

(4 Gün Genel İngilizce, 4 Gün Oryantasyon) 

(4 Days General English, 4 Days Orientation)

Max 12 Kişilik Gruplar

Groups of Maximum 12 Attendees 

3250 TL + KDV/TAX (3835 TL)

Birebir Program

One to One Programme

8 Gün-40 Saat/8 Days-40 Hours

Birebir Hazırlık

One to One Preparation TL + 4500 + KDV/TAX (5310 TL)

İSTANBUL için lütfen iletişime geçiniz : +90 543 404 0107

Ders süreleri sınıfta mevcut öğrenci sayısına göre değişiklik gösterebilir.

KAYIT İÇİN İLETİŞİM BİLGİLERİ:
e-mail:
register@academyaviation.com 
Tel:
+90 242 352 4499
+90 543 404 0107
 
Adres:
Güzeloba mah. Yaşar Sobutay blv. Ahi Evran sit. No: 97/F-2
07230, Muratpaşa / ANTALYA

  SINAV TARİHİ:   29 AĞUSTOS 2019

HAZIRLIK SEMİNERLERİ BAŞLANGIÇ TARİHLERİ:

26-29 AĞUSTOS 2019 (UZUN PROGRAM-1) 

26 -28 AĞUSTOS 2019 (KISA PROGRAM-2)

28-29 AĞUSTOS 2019 (KISA PROGRAM-1)

28 AĞUSTOS 2019 (ORYANTASYON)

SINAV YERİ:

Akademi Havacılık Binası-ANTALYA  

ARA SINAV AÇILABİLMEKTEDİR

Sınav tarihi belirlemek için iletişime geçiniz.0543 404 01 07 )

Akademi Havacılık (Academy Aviation), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından SHT-1DY Dil Yeterliliği Hizmet Sağlayıcısı Yetkilendirme Talimatı kapsamında, Pilot ve Hava Trafik Kontrolörlerinin Dil Yeterliliği Sınavlarını gerçekleştirmek üzere yetkilendirilmiş Antalya'daki tek kuruluştur. Yetki No: TR - ELP -03
Akademi Havacılık, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO’nun İngilizce Dil Yeterlilik Şartları’nı yerine getirmesi gereken pilotların ve hava trafik kontrolörlerinin bu gerekliliği belgeleyebilmeleri için gerçekleştirdiği Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı sınavlarda, TEA (Test of English for Aviation) test sistemini uygulamaktadır. Bu sınav sistemi, İngiltere Akreditasyon Sistemi (Accreditation UK Scheme) uyarınca British Council tarafından akredite edilmiş ve İngiltere Sivil Havacılık Kurumu (UK CAA) tarafından, İngiltere’de verilen EASA (Avrupa Havacılık Güvenliği Kurumu) lisansları için gerekli olan ICAO dil yeterliliğinin göstergesi olarak da kabul edilmiştir.
SINAV BAŞVURUSU:
Akademi Havacılık SHGM Pilot İngilizce Dil Sınavı'na kayıt olmak için;

1. SINAV ÜCRETİ: 590 TL (500 TL + KDV) sınav ücretini aşağıdaki banka hesabına yatırdığınızı gösterir dekontu register@academyaviation.com adresine göndermeniz gerekmektedir.
Banka Hesap Bilgilerimiz:
İŞ BANKASI ANTALYA ASPENDOS ŞUBESİ,
Alıcı adı: Akademi Havacılık A.Ş. Hesap No: , IBAN: TR78 0006 4000 0016 2120 3072 95 (TL Hesabı)
 
2.  KAYIT FORMU: Akademi Havacılık SHGM Pilot İngilizce Dil Sınavı Kayıt Formunu online doldurmak için lütfen burayı tıklayınız.

Sınav kaydınızı oluşturduktan sonra, size sınav yeri ve saatine ilişkin bilgileri içeren bir onay e-postası gönderilecektir. Sınav tarihinizden önce herhangi bir e-posta almamanız durumunda, lütfen e-posta veya telefon aracılığıyla sınav merkezimiz ile irtibata geçiniz.
SHGM'nin SHT-1L-HS talimatına göre:

•  Seviye 1 notu alanlar, sınav tarihi itibarı ile 45 gün içinde;
•  Seviye 2 notu alanlar, sınav tarihi itibarı ile 30 gün içinde;
•  Seviye 3 notu alanlar, sınav tarihi itibarı ile 15 gün içinde; aynı sınav sistemini kullanan test merkezinde tekrar    sınava alınmazlar.
•  Seviye 4 sınav tarihinden itibaren 3 yıl geçerlidir.
•  Seviye 5 sınav tarihinden itibaren 6 yıl geçerlidir.
•  Seviye 6 sınav tarihinden itibaren süresiz olarak geçerlidir.
SINAV HAKKINDA:

TEA testi adayın İngilizce iletişim kabiliyetini ölçme amaçlı, havacılık freyzyolojisi ile ilgili olmayan ancak havacılık konteksti içerisinde sade bir İngilizce testidir. Bu test bir Sınav Konuşmacısıyla (Sınavı Yapan Kişiyle) yüz yüze mülakat şeklinde yapılan ve 20-25 dakika süren bir test olup, 3 bölümden oluşmaktadır.

  • Birinci Bölümde (Giriş Bölümü), adayın havacılık geçmişine uygun olarak basit sorulardan oluşan birkaç seri soru sorulur. Doğru veya yanlış cevap diye bir şey yoktur. Ancak, aday havacılıkta yürütmekte olduğu rolü hakkında konuşarak soruları doğru anladığını gösterebilmelidir. Adayın not alması yasaktır.

 

  • İkinci Bölüm (İnteraktif Anlama Bölümü) üç parçadan oluşmaktadır. Aday, her parçada, uluslararası İngilizce konuşmacıları tarafından kaydedilmiş kayıtlar serisini dinler. Aday tekrarını istemediği sürece kayıt(lar) sadece bir kez dinletilir. Eğer, aday tekrar dinlemeyi talep ederse kayıt(lar) en fazla bir kez daha dinletilebilir. Adayın not alması yasaktır.

 

  • Birinci parçada, bir pilot veya kontrolörün rutin olmayan bir havacılık durumu hakkında konuştuğu 10 kayıt bulunmaktadır. Aday, her kayıttan sonra, kayıttaki bilgileri tekrar ederek veya kendi kelimeleri ile durumu açıklayarak kayıtta anlatılan durumu anladığını göstermelidir. Adayın vereceği bütün bilgiler önemlidir.

  • İkinci parçada, rutin olmayan havacılık durumları hakkında daha genel 3 kayıt bulunmaktadır. Aday her bir kayıttan sonra, maksimum 20 saniye içerisinde bitecek şekilde, olayı daha derinlemesine anlayabilmek için sorular sormalıdır. Doğru cevap diye bir şey yoktur. Ancak, aday ilgili sorular sorarak durumu anladığını gösterebilmelidir.

  • Üçüncü parça ikinci parçaya benzerdir. Yine, rutin olmayan havacılık durumları hakkında daha genel 3 kayıt bulunmaktadır. Aday her bir kayıttan sonra, maksimum 20 saniye içerisinde bitecek şekilde, durumla ilgili tavsiyelerde bulunmalıdır. Doğru cevap diye bir şey yoktur. Ancak, aday ilgili tavsiyelerde bulunarak durumu anladığını gösterebilmelidir.

  • Üçüncü Bölümde (Resim Tanımlama ve Tartışma Bölümü), adaya birbiriyle ilgili 2 resim verilerek, bunları tanımlaması ve karşılaştırması istenir. Adaya, ilk olarak birinci resim gösterilerek, maksimum 30 saniye içerisinde bitecek şekilde, resmi tanımlaması istenir. Adaya, daha sonra ikinci resim gösterilerek bu resim hakkında bazı sorular sorulur. Daha sonra, adaya her iki resim hakkında sorular sorulur. Sonunda, adayın resimlerle ilgili olarak genel havacılık konuları hakkında olan bir tartışmada yer alması sağlanır. Adayın not alması yasaktır.

TEA testi profesyonel, özel veya öğrenci pilotlar (uçak veya helikopter), profesyonel veya öğrenci kontrolörler, FISO’lar ve radyo operatörleri için hazırlanmış olan bir sınavdır. Lisans verici Sivil Havacılık Otoritesi’nin Akademi Havacılık TEA Test Merkezi aracılığıyla verilen TEA Sertifikalarını kabul ettiğini kontrol etmek adayın sorumluluğundadır.
DEĞERLENDİRME VE SONUÇLAR:

Sınav sonuçları, sınavların yapıldığı tarihten itibaren 15 iş günü içerisinde, Akademi Havacılık internet sitesinde (www.academyaviation.com) sınav sonuçlarının açıklandığı ilan edilerek, adaylara sertifikaları elden veya posta yoluyla teslim edilir. 

Sonuçlar ancak sertifikalar verildikten sonra resmiyet kazanır. Birden fazla sertifika istenmesi durumunda, işlem ücreti talep edilir.

İngilizce sınavların değerlendirilmesi aşağıdaki esaslar doğrultusunda yapılır:
- Telaffuz,
- Gramer,
- Kelime bilgisi,
- Akıcılık,
- Anlama,
- İnteraksiyon.​

Dil yeterliliğinin değerlendirilmesi, her bir konu başlığı için ayrı ayrı yapılır ve 1’den 6’ya kadar derecelendirilir. Alt konu başlığı içinden en düşük not, adayın sonuç notunu gösterir.

 

Uluslararası uçuş yapacak pilotlar ile uluslararası trafiğe hizmet veren hava trafik kontrolörleri, ICAO derecelendirme cetveline göre en az operasyonel seviye (seviye 4) İngilizce dil yeterliliğine sahip olmalıdır.

SINAV İTİRAZI:
İtiraz başvuruları, yazılı olarak Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla sınav sonucunun ilan tarihinden itibaren 1 ay içerisinde Sınav Sonuç Sertifikası ile birlikte doğrudan Akademi Havacılık onaylı sınav merkezine ulaştırılır.
 
- Yazılı itiraz başvurusuyla birlikte itiraz değerlendirmesi, hizmet bedelinin (Sınav ücreti ile aynıdır) ödendiğine dair dekont ek olarak sınav sonucunun ilan tarihinden itibaren 1 ay içerisinde Akademi Havacılık onaylı sınav merkezine ulaştırılır. Sınav sonucunun değişmesi durumunda itiraz ücreti adaya geri ödenir.
 
- Bir sınavın itiraz değerlendirilmesi, ilk değerlendirmeyi yapanlardan farklı bir değerlendirici tarafından yapılır.
 
- Yeniden değerlendirilen sınavın puanı; bir önceki ile aynı çıkar ise puan kesinlik kazanır. Bir önceki değerlendirme sonucundan farklı çıkar ise, anlaşmalı test sağlayıcıların yetkili değerlendiricileri tarafından tekrar değerlendirilir. Yeniden değerlendirme puanı daha önceki puan ile aynıysa adayın daha önceki puanı geçerli sayılır ve adaya sertifikası iade edilerek ücret iadesi yapılmaz. Eğer, yeniden değerlendirme puanı daha önceki puandan daha az ise yine adayın daha önceki puanı geçerli sayılır ve adaya sertifikası iade edilerek ücret iadesi yapılmaz. Eğer, yeniden değerlendirme puanı daha önceki puandan daha fazla ise adayın yeni puanı geçerli sayılır ve aday için yeni sertifika düzenlenerek ücret iadesi yapılır.
 
- Yeniden değerlendirmeye tabi tutulan sınavın sonucu itirazın yapılmasından sonra en geç 15 iş günü içerisinde kesinleştirilerek adaya bildirilir. 
 
Not: Usullere uygun olarak yapılmayan yeniden değerlendirme talepleri ile yeniden değerlendirilmesi tamamlanarak notu kesinleşmiş sınavlara yönelik mükerrer itirazlar değerlendirilmez.
Not : Yaptıkları başvuruya istinaden sınav randevusu aldıkları halde sınava gelmeyenlerin yatırdıkları hizmet bedeli diğer dönemler için veya başka bir hizmet için kullanılamaz ve geri ödemesi yapılmaz.
bottom of page